FAQ

Onderstaand tref je een FAQ aan over www.jewiltwat.nl.

Hoe kan ik het beste zoeken op de website?

Allereerst via de zoekmodule waar je een zoekwoord kan invullen. Daarbij tref je bij alle berichten steekwoorden aan. Die geven vaak een buurt , plaats of (4-cijferige) postcode weer. Klik je bijvoorbeeld op postcode 1012 dan tref je alle vermeldingen aan in postcode gebied 1012.

Kan ik reageren op de berichten?

Nee, dat zou betekenen dat wij gegevens van jou moeten verzamelen, zoals een emailadres, facebooknaam of iets anders. Dat doen wij dus lievert niet.

Kan ik een recensie plaatsen bij een bericht?

Nee, daarvoor zou ook betekenen dat wij persoonlijke gegevens moeten verzamelen, iets wat liever niet doen. Daarbij zijn er een paar soorten recensenten:
Een emotionele recensent:  met sterke emoties (positief of negatief) beschrijven deze niet de voor- en nadelen en zijn ze vaak eenzijdig.
Een evenwichtige recensent: omdat ze ervaringen met anderen willen delen en daarbij oog hebben voor alle kanten van de situatie.
Een gestimuleerde recensent: deze krijgen meestal een incentive, cadeau of beloning voor het schrijven van een recensie. Dat kan een beloning zijn het bedrijf zelf of beloning van het platform (schrijf een recensie om punten te verdienen die je kan omwisselen naar een cadeau of korting).
Een valse recensent: deze schrijven vanuit doeleinden die variëren van optimalisatie van zoekmachines (SEO), het bashen van concurrenten of betaald krijgen voor het schrijven van recensies.

Wat zijn de bronnen van deze website?

De gegevens op deze website zijn afkomstig van diverse bronnen, zoals CBS, Rijksoverheid, Kadaster. Deze gegevens (open data) zijn door ons bewerkt / verwerkt tot berichten op de website.

Is er geen contactformulier op deze website?

Nee, wij verzamelen heel veel (openbare) gegevens en statistieken om deze website te vullen met informatie, maar zo min mogelijk persoonlijke gegevens van de bezoekers van onze website. Mede daarom is het niet mogelijk reacties of beoordelingen achter te laten op de website. Je treft dan ook geen contactformulier aan op deze website. Mocht je ons een mail willen versturen dan is het mogelijk via dit adres.